Kunstrijden bij magic skates breda


Kunstrijden bij MSB
MSB heeft vanaf de oprichting in 2003 ernaar gestreefd een club te zijn voor alle niveaus, maar met specialisme wedstrijd- en topsport begeleiding. Onze kwaliteit ligt dan ook in het opleiden van wedstrijd- en topsport schaatsers. Onze toprijders trainen gemiddeld zo'n 16 uur per week op het ijs. Door de jaren heen heeft MSB veel nationaal kampioenen gehad. Op het NK 2009 had MSB 7 podium plaatsen waaronder 3 gouden medailles, in 2014 op het NK 3 gouden medailles in de categorie Novice A, Senior heren en Senior dames. Deelnames aan EK, Worlds Juniors.
Naast deze wedstrijd/topsport selectie heeft MSB veel recreant rijders die graag voor hun plezier schaatsen, om te leren schaatsen etc.  
Kunstschaatsen is een heel moeilijke sport. Om een goede wedstrijdschaatser te worden, moet je beschikken over talent, een goede motivatie, ambitie en veel doorzettingsvermogen. Naast de ijstrainingen zul je ook moeten werken aan conditie en ballet.
Wij bieden deze mogelijkheden.
Van beginner naar wedstrijd sporter!
Als je vanuit de schaatsschool geselecteerd/gescout bent om door te stromen naar de wedstrijdgroep neem je vaak eerst deel aan categorie Future Stars: In deze groep ga je 4 weken kennismaken met kunstrijden als solo sport. Hier worden de beginselen van het echte kunstrijden aangeleerd. Er wordt gekeken naar je schaatsvaardigheid, flexibiliteit, kracht, maar ook of je het leuk vindt, hard wil werken, snel kan opnemen van elementen. . In deze groep moet blijken of je echt geschikt bent voor de wedstrijd/topsport selectie. Daarna volgt een keuze.
Bronze group alle wedstrijdrijders die graag wedstrijden op recreanten niveau.. Silver group alle wedstrijdrijders KNSB/NK niveau die de potentie hebben om op Nationaal niveau te presteren. Gold group rijders die kunstrijden als topsport beoefenen en voldoen aan de voorwaarden van deze selectie. Alleen mogelijk om geselecteerd te worden door de coach.
Waar train je voor?
Je traint natuurlijk om zo goed mogelijk te worden, zodat je jezelf kunt uitdagen op wedstrijden.. Op NK niveau heb je de categorie NOVICE A, ADVANCED NOVICE, JUNIOR, SENIOR. Op KNSB niveau heb je de categorie MINI, PROMS, TEENS. Deelname aan SHOW WEDSTRIJDEN.
Hoe vaak moet je trainen?
Iedereen die wedstrijden gaat rijden begint met 4 uur per week en daarnaast nog off ice. Per categorie/leeftijd zijn er voorwaarden hoeveel je moet trainen en wat je daarvoor moet doen. Hoe verder je komt hoe meer er getraind moet worden. Onze toprijders trainen 6 dagen per week meerdere uren per dag.
Waarom trainen bij MSB?
Omdat MSB een volwaardig programma biedt waar wedstrijd/topsporters zich kunnen ontwikkelingen via een personal plan.
De ervaring en de kwaliteit heeft om rijders te coachen op niveau.